Talu tiigile tekivad endiselt saladuslikud augud

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu täiuslikult ümmarguse jääringi kohal oli jää paksus vaid mõni sentimeeter, kuid Torupilli talu omanik Ants Taul sai selle serval turvaliselt seista. Mõõtmine andis läbimõõduks 1,7 meetrit.
Peaaegu täiuslikult ümmarguse jääringi kohal oli jää paksus vaid mõni sentimeeter, kuid Torupilli talu omanik Ants Taul sai selle serval turvaliselt seista. Mõõtmine andis läbimõõduks 1,7 meetrit. Foto: Arvo Meeks

Põdrala vallas Riidaja küla lähedal asuva Torupilli talu tiigijääl on tänavu jälle kummalised augud.

Mõni aasta tagasi teatas Torupilli talu omanik Ants Taul veidratest aukudest oma tiigijääl. Kindlat seletust nähtusele keegi anda ei osanud. Tänavu talvel on augud, millest märkimisväärsem 1,7meetrine jääring, tagasi.

Toona käis nii mõnigi oma ala spetsialist asja uurimas ja nii vee temperatuuri kui radioaktiivsust mõõtmas. Meedias räägiti meteoriitidest, soolast, allikatest ja isegi tulnukatest, kuid midagi kindlat ei olnud võimalik väita ja lahtiseks see asi jäigi. Seekordki pole lugu parem, kuid huvipakkuv sellegipoolest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles