Algas jaht sajale Eesti aardele

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oluline ei ole mitte ainult objektide tuntus, vaid ka inimeste lood ja sidemed nende tähenduslike paikadega.
Oluline ei ole mitte ainult objektide tuntus, vaid ka inimeste lood ja sidemed nende tähenduslike paikadega. Foto: Arvo Meeks

Muinsuskaitseamet kutsub kõiki üles leidma Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks riigi sada märkimisväärset aaret ehk tähendusrikast kultuuri- ja loodusobjekti.

Veebruaris algas ja kuni 23. märtsini kestab ainulaadne aktsioon, mis kutsub üles Eesti elanikke kaardistama neile kõige tähendusrikkamad kultuuri- ja loodusobjekte kodukandis ja Eestis üldisemalt. Infot kultuuritähenduslike paikade kohta saab sisestada veebilehe eesti100aaret.ee kaudu.

2018. aastal saab Eesti riik 100aastaseks. Kuid juba 2017. aastast saavad Eesti elanikud ja välisturistid mängida enneolematut mängu «Eesti 100 aaret». Tegemist on interaktiivse aardejahiga, mille käigus avastatakse ja õpitakse tundma meie unikaalsemaid tähendusega paiku. Peamine on, et iga Eesti inimene saab öelda, millistest kujunevad need sada maagilist objekti täpsemalt. Oluline ei ole mitte ainult objektide tuntus, vaid ka inimeste lood ja sidemed nende tähendusrikaste kohtadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles