Valga väärikad läksid ülikooli

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikooli avaaktus.
Väärikate ülikooli avaaktus. Foto: Hele Heletäht

Reedel, 27. veebruari keskpäeval sai ajaloolise Tartu Ülikooli peahoone aulas teoks Valga väärikate ülikooli avaaktus.

Esimest neljakümmet teadmishimulist väärikat olid tervitamas Tartu Ülikooli Elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen ning Valga linnapea Kalev Härk, kes ühtlasi pidas avaloengu kaksiklinna Valga-Valka teemal. Peale loengut korraldati kõikidele osalejatele giidi juhendamisel ringkäik ülikooli peahoones, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Loengud hakkavad aset leidma Valgas kaks kuni kolm korda kuus.

«Valga linnavalitsuse ja Tartu Ülikooli vahelise koostöölepingu alusel on Valga linna väärikatel (60 a ja vanemad) võimalus täiendada end huvitavatel üldharivatel loengutel. Aktiivne kuulaja, kes võtab osa 75% loengutest, saab mai lõpus toimuval aktusel Tartu ülikooli tunnistuse,» ütles Valga väärikate ülikooli projekti eestvedaja, Valga linnavalitsuse haridus-ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

«Õppimine väärikate ülikoolis on tasuta. Väärikate ülikooli Valga projekti finantseerib Valga linnavalitsus,» lisas ta.

 Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants on saavutanud kokkulepped kahe järjestikkuse koolituse osas 25. ja 27. märtsil. Esimese neist viib läbi Tartu Ülikoolist PhD Viire Sepp rääkides elukestvast andekusest ja teise loengu peab professor Mart Raukas teemal « Mis teeb meid paremaks».

Planeeritud on ka aprilli esimene loeng: 15. aprillil räägib Tartu Ülikooli dotsent Olga Schihalejev kava kohaselt teemal «Vanavanemaks olemise kunst 21. sajandil».

Uus semester algab väärikatele ülikooli õppuritele oktoobris. Sügisel on eakate õppimisvõimalused Valgas veelgi laienemas: Valga põhikool valmistab ette õppekava, mille alusel õpilased hakkavad oma vanavanematele õpetama infotehnoloogia vahendite kasutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles