Täna hääletame. Kus ja millal?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääle andmine. Foto on illustratiivne.
Hääle andmine. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna toimuvad üleriigilised valimised, mille tarbeks on Valga maakonna valdades ja keskustes avatud kokku 17 valimisjaoskonda, kus täna viimast korda oma häält saab anda.

Valga linnas on üles seatud neli valmisjaoskonda: Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse ruumides, keskraamatukogu ruumides, raudteejaama ruumides ja Lembitu tänaval asuva koolihoone ruumides. Tõrvas saab hääletada linnavalitsuse ruumides ja Otepää valla ainukene valmisjaoskond asub Otepää Linnaraamatukogus.

Valdades on valmisjaoskonnad elukohajärgsetele valijatele avatud järgnevates asutustes ja ruumides:

Helme vallas: Linnas külas asuvas Helme raamatukogus ja Ala Põhikoolis.

Hummuli vallas: Hummuli rahvamaja ruumides.

Karula vallas: Karula vallavalitsuse ruumides.

Palupera vallas: Hellenurme kultuurimajas.

Puka vallas: Puka rahvamajas.

Põdrala vallas: Põdrala vallamajas.

Sangaste vallas: Sangaste vallamajas.

Taheva vallas: Taheva vallavalitsuse ruumides.

Tõlliste vallas: Tsiirguliina keskkooli ruumides.

Õru vallas: Õru alevikus, majas 49-12.

Valmisjaoskonnad ootavad teie häält ajavahemikus kella 9-st kuni kella 20-ni.

Riigikogu valimistel omavad hääleõigust kõik vähemalt 18-aastased Eesti kodanikud. Hääletada ei saa teovõimetuse või vanglakaristuse kandmise korral. Valija peab olema kantud 30. jaanuari 2015 seisuga valijate nimekirja registrijärgse elukohaga selles omavalitsuses, kus hääletatakse.

Täna saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas. Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik taotleda hääletamist ka kodus. Kodus hääletamise taotlust saab esitada nii kirjaliku avalduse kui ka telefoni teel. Telefoni teel saab hääletamiskasti koju tellida ainult valimispäeval kella 9-st kuni kella 14-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles