Koolipered õpivad usinasti loodust hoidma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ala põhikooli keskkonnatunnis käsitleti põhjalikult kolme pakendi – plastpudeli, plekkpurgi ja klaaspudeli – teekonda. Selleks tuli õpilastel lähemalt uurida plastjäätmeidki.
Ala põhikooli keskkonnatunnis käsitleti põhjalikult kolme pakendi – plastpudeli, plekkpurgi ja klaaspudeli – teekonda. Selleks tuli õpilastel lähemalt uurida plastjäätmeidki. Foto: Evelyn Tamm

Et lapsed kasvaksid loodushoidlikuks maast-madalast, pakub Eesti Pandipakend koolidele taaskasutuse tähtsust selgitavat õppekomplekti. Selle abil on tunde läbi viidud juba seitsmes Valgamaa koolis.

Eesti Pandipakend alustas sel õppeaastal keskkonnaharidusliku tegevuse kolmanda etapiga, mille tarbeks koostati koolidele põhjalik riiklikku õppekava toetav õppekomplekt. Valgamaalt osalesid ettevõtmises Otepää ja Valga gümnaasium, Ala, Palupera, Hummuli, Valga ja Keeni põhikool ning õpetusest on osa saanud kokku ligi 500 õpilast.

Valga gümnaasiumi arendusjuhi Pille Oleski sõnul on selline keskkonnahariduse programm ja õppematerjalid  väga teretulnud. «Kasutasin komplekti nii Valga gümnaasiumis kui põhikoolis, muutes tunnikava vastavalt laste vanusele. Õppevideod Ott Sepaga naerutasid ja panid prügiteemale mõtlema nii 5. kui 12. klassi õpilasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles