Lapsepõlvehobist alguse saanud amet toob leiva lauale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellade hingeelu õppis Imre Aria tundma juba lapsepõlves.
Kellade hingeelu õppis Imre Aria tundma juba lapsepõlves. Foto: Arvo Meeks

Juba kümmekond aastat on reedeti Valgas Müllersoni ärimajas valgamaalastele kellassepa ja kullassepa ning prillide parandamise teenuseid pakkunud elupõline tartlane Imre Aria. Oma oskused on ta saanud isalt, kes töötas kellassepana üle 45 aasta.

38aastane Aria on sündinud, kasvanud ja koolis käinud Tartus ning elab abikaasa ja kahe lapsega seal tänaseni. Tartu 5. keskkooli ehk praeguse Tamme gümnaasiumi lõpetanud noormees õppis kellassepaameti selgeks isa kõrvalt, kes töötas omal ajal Tartu teenindusmajas, kus tollal oli samas ametis mitukümmend meistrimeest.

«Kuna juba pisikesest peale nägin isa tegemisi ja asi mind huvitas, õppisingi kellade hingeelu tundma ja tema kõrvalt ameti selgeks. Juba koolipoisina, 15-16aastasena, hakkasin kellade parandamisega raha teenima ja teen seda siiani,» rääkis mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles