Korjuseid puudutav hinnakiri sai paika

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika seakatku ohver.
Aafrika seakatku ohver. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veterinaar- ja toiduamet ning Eesti Jahimeeste Selts sõlmisid lepingu sigade Aafrika katku surnud metssigade korjuste ning seakatku diagnoosiga kütitud metssigade kahjutustamiseks. Jahimeestele makstakse tasu korjuste matmise või konteinerisse toimetamise eest.

«Surnud metssigade puhul on tegemist nakkusohtliku materjaliga, mille kõrvaldamine loodusest on oluliseks meetmeks taudi leviku tõkestamisel, » ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. «Metssea korjuste kahjutustamise eest tasutakse vaid sigade Aafrika katku suhtes positiivseks osutunud proovide alusel.»

Amet tasub 1. märtsil jõustuva töövõtulepingu alusel seltsile seakatku diagnoosiga metssea korjuse matmise eest 70 eurot korjuse kohta. Seakatku diagnoosiga hukkunud metssea korjuse konteinerisse toimetamise ja seakatku diagnoosiga kütitud metssea korjuse konteinerisse toimetamise eest maksab amet 35 eurot korjuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles