Suur osa Valgamaa elanikest on valiku teinud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval lõppenud Riigikogu valimiste eelhääletamisel osales 296 109 inimest. Elektroonilisel hääletamisel osales 176 491 valijat, jaoskonnas käis valimas 119 618 inimest. Kokku osales seega eelhääletamisel 33% valijatest.

Valgamaal andis eelvalimistel oma hääle jaoskonnas 12,7% valimisnimekirjadesse kantud kodanikest. Selle näitajaga ollakse maakondade võrdluses 6. kohal. Kõige suurem on eelhääletamisel osalenute osakaal Hiiumaal – 15,1%. Järgnevad Saare- ja Põlvamaa võrdselt 13,2 protsendiga. Väikseim oli eelhääletanute osakaal maakondadest Tartumaal – 8,5%. Alla 10% jäi see ka Ida-Virumaal ja Harjumaal.

Vabariigi valimiskomisjoni meedianõunik Kristi Kirsberg täpsustas, et Valgamaa jaoskondades eelhääletas pabersedeliga 2949 inimest. "E-hääletamises osas saame hetkel öelda ringkonnas hääletajate arvu – ringkonnas 11 ehk Põlva-, Valga- ja Võrumaal hääletas elektrooniliselt 11 947 inimest. Sealhulgas on ka 158 alaliselt välismaal elava inimese häält."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles