"1944" alustas võimsalt!

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "1944" esilinastus.
Filmi "1944" esilinastus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Elmo Nüganeni uus mängufilm, 20. veebruaril kinodesse jõudnud "1944" kogus avanädalvahetusel 19030 vaatajat.

Tegemist on läbi aegade parima Eesti filmi avanädalavahetusega, senine parim tulemus pärineb aastast 2002, mil Taska Filmi toodetud ja Elmo Nüganeni lavastatud mängufilm "Nimed marmortahvlil" kogus 15611 vaatajat. 

Filmi "1944" tegevus hargneb Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre vallutamiseni Punaarmee poolt novembri lõpus. Sõda näidatakse mõlema osapoole – Saksa armees ja Punaväes sõdivate eestlaste silme läbi. Valikuid tuleb langetada mitte ainult sõduritel, vaid ka nende lähedastel.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen ja stsenarist Leo Kunnas. Osades mängivad Kristjan Üksküla, Kaspar Velberg, Maiken Schmidt, Hendrik Kalmet, Karl-Andreas Kalmet, Priit Pius, Märt Pius, Hendrik Toompere juunior, Gert Raudsep, Mait Malmsten, Peeter Tammearu, Ain Mäeots, Rain Simmul, Kristjan Sarv, Ivo Uukkivi, Andero Ermel ja teised.

Film on valminud Eesti Filmi Instituudi, Kaitseministeeriumi, Kaitseväe, Eesti Kultuurkapitali ja erakapitali toel.

Filmi saab täna ja homme näha nii Tõrvas kinos "Koit" kui Valga kultuurikeskuse kinos. Tänased seansid algavad mõlemas linnas kell 19. Homme saab filmi näha Valgas algusega kell 15 ja Tõrvas kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles