Täna on Eesti Vabariigi 97. aastapäev!

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp. Sinine peegeldab meie maa taeva, järvede ja mere värvi; must värskelt küntud põldu ning valge sümboliseerib meie püüdu õnne ja lootuse poole.
Eesti lipp. Sinine peegeldab meie maa taeva, järvede ja mere värvi; must värskelt küntud põldu ning valge sümboliseerib meie püüdu õnne ja lootuse poole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 97 aastat tagasi avaldati Tallinnas "Manifest kõigile Eestimaa rahvastele", millega kuulutati välja sõltumatu ja demokraatlik Eesti Vabariik. Iseseisva kodumaa sünnipäeva puhul toimuvad ka Valgamaal mitmed ajaloolist hetke märkivad sündmused.

Eesti Iseseisvuspäeva alustab täna kell 10:30 Tõrva Gümnaasiumi pargis asuva vabadussamba ehk rahva suus tuntud "Juku" juures toimuv mälestuskogunemine. Kogunemisele järgneb kell 11:10 Tõrva Gümnaasiumi saalis noortetrupi Hingevärvid isamaaline etendus "Vennad".

Otepääl tähistatakse üleriigilist sündmust kell 11 algava jumalateenistusega Otepää Maarja kirikus, pärast mida asetatakse pärjad Vabadussõja mälestussamba jalamile. Samal ajal toimub mälestushetk Lüllemäe Vabadussamba juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles