Saunalised said ennast Euroopa Saunamaratonil proovile panna

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton
Saunamaraton Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval, 22. veebruaril Otepääl toimunud kuuenda Euroopa Saunamaratoni võistluspäev oli vaatamata lõbusale miljööle vägagi pingeline ja tasavägine. Esikolmiku vahel läks tihedaks rebimiseks ja oli minutite küsimus, missuguseks kujunes lõplik võidujärjestus.

Reeglid selgitatud ja manitsused kaasa antud, anti Käärikul kell 12.00 start saunasõprade amokijooksule. Saunamaratonil tuli neljaliikmelistel võistkondadel läbida 20 erinevate saunadega kontrollpunti, 19 jääauku või kümblustünni. Näiteks Otepää Keskväljakul pakkusid põnevat saunaelamust maailma esimene täispuhutav saun ja tuletõrje suitsusaun.

Saunamaratonile oli registreeritud 236 võistkonda, sealhulgas 9 välisvõistkonda ja 30 naiste võistkonda. Startis mõnevõrra vähem: 192 võistkonda ja osales 768 saunalist. Kiireim võiskond läbis maratoni 3 tunni ja 20 minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles