Lüllemäel sai laupäeval teoks II rahvusvaheline line-tantsu päev

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linetantsupäevale Lüllemäe kultuurimajas jagus liikumisrõõmu ja üllatuskülalisi
Linetantsupäevale Lüllemäe kultuurimajas jagus liikumisrõõmu ja üllatuskülalisi Foto: LeaMargus/Valgamaalane

Linetantsupäevale jagus nii liikumisrõõmu kui üllatusesinejaid. Kohati tundus, et tantsupäev on päeva edenedes kujunenud väiksemat mõõtu festivaliks. Suurt elevust lisaks linetantsijatele tõid  oma rahvakultuuri tutvustava etteastega külalised Moldovast.

Karula valla kultuuritöötaja Ene Kaas tundis heameelt kaugete ja mõneti ootamatute külaliste üle. „Moldova grupp sai tulla, kuna nad olid Valgamaal. Mul oli seoses esinejatega just vajadus plaane muuta, see võimalus tuli nagu välk selgest taevast ja just õigel ajal,“ sõnas Kaas. „Selle üle oli väga hea meel.“

Lüllemäe on Valgamaal justkui väike linetantsu keskus. Siin harjutab kohe mitu gruppi, nii lapsi, noori kui täiskasvanuid. „Meie naised täna ei esine, kuid nad on siin kõik korraldusliku poolega ametis,“ tutvustab kultuuritöötaja päeva korraldust. „Muuseas, meil on grupis ka üks meestantsija, mis on küllaltki haruldane.  See oli nii, et meil oli Lüllemäel isadepäeva pidu kus Eve koos ühe oma Valga tantsukaaslasega esines ja pärast ka rahvale tantsu õpetas. Meelis oli rahva hulgas ja õppis samuti, sealt ta pisiku saigi. Järgmise tantsutrenni ajal Meelis piilus ukse vahelt ja küsis, kas ta tohiks ka tulla - sest hakkas meeldima. Meelis tantsib siiani - ja tantsib väga uhkelt. Linetants on väga hea liikumise viis,“ võtab Kaas kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles