Ettevõtted parandasid andmeid firmaautode kohta

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Peeter Langovits / Postimees

 Ettevõtluses kasutavate sõiduautode kohta andmete esmakordsel esitamisel on tulnud välja paljude ettevõtjate eksiarvamus.

Maksu- ja tolliamet (MTA) saatis eelmisel nädalal meeldetuletuse 9600 ettevõtjale, kes jätsid jaanuaris esitamata andmed neile kuuluva 15 000 sõiduauto kohta. Teisipäevase seisuga oli käibedeklaratsiooni parandanud üle 4129 isiku, kes esitasid andmed 6900 sõiduauto kohta. Neist 79 puhul on juriidilise aadressi järgi tegu Valga maakonna ettevõttega, andis teada MTA avalike suhete juht.

MTA kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värgi sõnul on ettevõtluses kasutavate sõiduautode kohta andmete esmakordsel esitamisel tulnud välja paljude ettevõtjate eksiarvamus, et kui kulusid autole ei tehta, siis ei ole vaja neid ka käibedeklaratsioonile märkida. «Oleme juhendanud, et kui autod isegi terve kuu parklas seisavad, tuleb nende hulk käibedeklaratsioonile märkida,» rääkis Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles