Võistlustulest väljuvad peagi järjekordsed noored meistrid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse kvaliteedijuht Hiie Taniloo peab oluliseks, et kutseõppurid end proovile panna saavad.
Valgamaa kutseõppekeskuse kvaliteedijuht Hiie Taniloo peab oluliseks, et kutseõppurid end proovile panna saavad. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Kutsemeisterlikkuse võistlus «Noor meister» tuleb selgi aastal, seda juba seitsmendat korda. Kaheks päevaks koondub Tallinnasse Eesti näituste messikeskusesse kogu Eesti kutseharidus, osalevad ka Valga kutseõppekeskuse õpilased. Hiie Taniloo, kes on kvaliteedijuht õppedirektori ülesannetes, tutvustab lugejatele seda professionaalset jõukatsumist lähemalt.

Mida see võistlus endast täpsemalt kujutab?

«Nii nagu eelmistelgi kordadel, toimuvad kutsemeistrivõistlused Tallinnas. Kohal on kutsekoolid lisaks oma erialadel jõudu proovivatele õpilastele ka oma kooli boksidega, avatud on töötoad. See on kutset omandavatele õpilastele suurepärane võimalus ennast proovile panna ja võrrelda oma võimeid teiste koolide õppurite tasemega. Toimuvad kutsemeistrivõistlused kokku 25 alal ning selgitatakse välja parimatest parimad. Arvestus käib eri kriteeriumite järgi. Hinnatakse kiirust, täpsust ning omandatud teadmisi ja oskusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles