Noorteorkester mängib kultuurielus tähtsat rolli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivimaa noorteorkestrisse on koondunud musitseerima kaheksa Lõuna-Eesti muusikakooli õpetajad ja õpilased. Muusikutel on sel aastal ees hulk vastutusrikkaid kontserte.
Liivimaa noorteorkestrisse on koondunud musitseerima kaheksa Lõuna-Eesti muusikakooli õpetajad ja õpilased. Muusikutel on sel aastal ees hulk vastutusrikkaid kontserte. Foto: Arvo Meeks

Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu ellu kutsutud Liivimaa noorteorkester astus esimest korda publiku ette Valgas mullu kaksiklinnade festivalil. Tänavune esimene kontsert sai teoks Karksi valla kultuurikeskuses.

«Sel aastal tegime esimese proovi Valga muusikakoolis jaanuaris. Oleme maha saanud ka esimese kontserdiga Karksis. Tore, et noorte huvi pole raugenud ning proovis innukalt osaletakse ja esinemistel ennast kokku võetakse,» sõnas Valga muusikakooli viiuliõpetaja, orkestriliige Sirje Päss.

Kuigi paljusid muusikante kimbutasid viirused, oli Karksis kohal umbes 70 pillimängijat. «Kenasti võeti vastu, saal oli kuulajaid täis ja nende seas märkasin ka valgalasi. Eriti uhkelt saime kõlama Elgari «Pomp and Circumstance»,» rääkis Päss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles