Festival toob kuulajate ette mitukümmend uudisteost

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevast on müügil pääsmed aprillis Tallinnas toimuvale festivalile Eesti Muusika Päevad (EMP), mis toob publiku ette üle 30 uudisteose.

10.-17. aprillini kestval festivalil kõlavad teiste hulgas Tatjana Kozlova-Johannese, Tõnu Kõrvitsa, Alo Põldmäe, Toomas Trassi, Riho Esko Maimetsa, Kristo Matsoni, Meelis Vindi, Jakob Juhkami, Age Veeroosi, Liisa Hirschi, Sander Pehki, Kristjan Randalu, Helena Tulve, Mariliis Valkoneni, Elis Vesiku, Timo Steineri, Sander Mölderi, Kristjan Kõrveri ja Arash Yazdani spetsiaalselt festivaliks valminud teosed, teatas ürituse korraldaja. Festivali peateemaks on tänavu «Küllus».

«Kava annab läbilõke meie muusika hetkeseisust. Teemad, mida muusikalised vormid esitlevad, viitavad omakorda teistele teemadele ja sellest moodustubki küllus. Kogu festival on kui suur sürpriis. Kuna enamik lugusid on festivali jaoks kirjutatud, siis me ei tea, mis tuleb, kõige parem on olla avatud ootamatusteks,» mõtestas festivali kunstiline juht Helena Tulve lahti külluse teema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles