Tankla käivitas meediaringi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Kõvask
Egle Kõvask Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Valgamaa noorsootöökeskus Tankla otsustas alanud aastal noortelehe Tankla ja noortetelevisiooni Tankla TV kõrvalt anda meedia tootmise võimaluse ka põhikooliealistele huvitundjatele, andis teada Tankla peatoimetaja Egle Kõvask.

22. veebruaril on kõigil kirja- kui ka filmindusesõpradel võimalik osa võtta esimesest meediaringist, mis kannab nime Tankla Mini.

Eesmärk on tekitada meedia vastu huvi juba varases eas, pakkudes teooria kõrval ka praktilist kogemust, et tagada maakonnas meediat tegevate noorte järelkasv.

Esimesele kohtumispäevale on oodatud kõik huvilised, olenemata sellest, kas neid köidab kirjutamine või filmimine. Sel päeval antakse ülevaade Tanklast – mis see on ja millega tegeletakse. Lisaks saab tutvuda oma piirkonna koordinaatoritega. Suveni on meediaringil katseperiood ja osalemine on tasuta.

Ring hakkab koos käima kolmes Valgamaa piirkonnas: Valgas, Tõrvas, Otepääl. Lehe ja televisiooni töötoad toimuvad eraldi ja üle nädala. Kui tuntakse huvi mõlema vastu, on võimalik ka mõlemas osaleda. Küll aga tuleb enne registreerida 20. veebruariks. Meilis palutakse ära märkida piirkond, soovija nimi ja vanus.

Esimene töine tund on ajalehe tegemisest huvitujatele 8. märtsil ja teletööd harrastajatele 15. märtsil kõigis kolmes piirkonnas. Aset leiavad need pühapäeviti ja üle nädala, kaks tundi järjest. Oodatud on noored vanuses 10–14 aastat.

Perioodi vältel räägitakse teemadel, kes on (tele)ajakirjanik ja milline on tema eetika; millised on ajakirjanduslikud žanrid ja kuidas neil vahet teha; kuidas käsitseda kaamerat ja mis on pressifoto. Samas kirjutatakse uudiseid, kujundatakse ja küljendatakse ajalehte; räägitakse, mis on heli ja kuidas seda salvestada; kuidas teha saadet, animatsiooni ja plakatit; kuidas monteerida videot ja millega selle juures arvestada. Iga teema juurde kuulub ka praktiline pool.

Kõiki valdkondi õpetavad Valgamaa meediahuvilised noored enda teadmiste ja kogemuste põhjal.

Valga piirkonna ring tegutseb Valgamaa noorsootöökeskuses Tankla, Tõrva piirkonnas Tõrva noortekeskuses ja Otepää piirkonnas Otepää noortekeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles