Noored lauljad käisid superstaariks saamas

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued Kuued ehk Hardo Adamson (vasakult), Karl-Sander Soro ja Valdek Ott pääsesid vaatamata žüriis tekkinud eriarvamustele järgmisse vooru edasi.
Uued Kuued ehk Hardo Adamson (vasakult), Karl-Sander Soro ja Valdek Ott pääsesid vaatamata žüriis tekkinud eriarvamustele järgmisse vooru edasi. Foto: Erakogu

«Eesti otsib superstaari» kuuenda hooaega avasaates astus üles mitu andekat Valgamaa noort. Nii mõnigi pääses ka staarikarussellile.

Nagu ikka, jagasid teravmeelsed kohtunikud staarihakatistele nii halastamatut kriitikat kui kiidusõnu. Sel aastal hindavad noori Maarja-Liis Ilus, Rein Rannap, Tanel Padar ja Jarek Kasar.

Tartu eelvoorus esindas meie maakonda kokku seitse muusikaga tegelevat noort, kellest edasi pääses neli. Ülejäänutele soovitasid kohtunikud mõne aasta pärast uuesti proovida.

Uued Kuued said uue võimaluse

Tõrvast pärit poistebänd nimega Uued Kuued, kes esitas saates Ott Leplandi laulu «Jäädagi nii», tekitas žüriis eriarvamusi. Kolmeliikmelises grupis, mis tuntust kogunud ka nime alla Vallatud Kuued, laulavad Karl-Sander Soro, Hardo Adamson ja Valdek Ott.

«Meie iidol on ansambel Vallatud Vestid – nende järgi hakkasime bändi tegema ja nemad on meie suurimad eeskujud,» rääkis Hardo grupi loomise tagamaadest vahetult enne žürii ette minemist. Karl-Sanderi sõnul tahaksid nad selle saatega endale nii-öelda jalad alla saada.

Maarja-Liis Ilus ei osanud lühikesest esinemisest esmapilgul midagi arvata, kuna enda sõnul ei ole ta suurem poistebändide fänn. Samas meeldis talle tõsisasi, et kõik kolm liiget häälelt nõnda erinevad on.

Rein Rannapile avaldas kõige enam muljet Hardo, kuid teistele liikmetele ütles ta «ei». Jarek Kasar tunnistas otsekoheselt, et kuna talle ei meeldi Vallatud Vestid, ei meeldi talle ka Uued Kuued. Tanel Padarilt tuli aga jah-sõna kõigile kolmele.

Tekkinud olukorras sai määravaks Maarja-Liisi hääl, mis pidi olema positiivne, kuna kõik kolm noormeest jalutasid prooviruumist välja, kollased õnnitluskaardid näpus ja lai naeratus näol. Pääs järgmisse vooru oli kindlustatud.

Žürii hinnang oli kohati karm

Karula vallast pärit 17aastane Liina Tsimmer, kes juba pisikesest peale lavadel laulnud, läks saatesse optimistlikult. «Arvan, et minus on väga palju staarilikkust ja millalgi on ka minu aeg, kui lõpetan suurel laval.»

Paraku ühest poolt- ja kolmest vastuhäälest koosnenud otsus tütarlast edasi ei viinud. Kui Rannap oli nõus mõne puuduse andeks andma, siis Padar ütles kohe välja, et tema jaoks polnud tegemist ei millegi säravaga.

Valga linnast oli saatesse läinud kohalikus rokiklubis kitarri tinistav 18aastane Dmitri Špak, kes muusikaga juba 13aastaselt pandimajast ostetud pillil algust tegi. Dmitri lõplik eesmärk on mõjutada maailma – kuidagi ja kas või natukenegi.

Oma versiooniga Inglise bändi Muse loost «Time Is Running Out» ta aga žüriiliikmetele piisavalt muljet ei avaldanud. Rannap noormehes sooloesinejat ei näinud ning Maarja soovitas veel mõni aasta enesekindlust koguda. Padar sära ja talenti Dmitri laulmises küll nägi, kuid paraku mitte superstaarisaate kontekstis.

Neli poolthäält ja järgmisse vooru

Tõrvast jõudsid kohtunike ette veel kaks tüdrukut, kes aastaid laulja Novella Hansoni juhendamisel Tõrva laulustuudios noote on lihvinud.

«Laulmine on see, mida armastan, ja muusika on mu elu,» ütles 15aastane Sandra Buda, kellele esimene superstaarisaate esinemine kohtunikelt vaid ühe positiivse vastuse tõi, kuid kes kindlasti tulevikus tagasi lubas minna. «Liiga noor olen,» tõdes Sandra prooviruumi uksest välja astudes.

18aastane Gertu Pabbo, kes esitas Ameerika ansambli Karmin loo «Brokenhearted», sai aga kõigi kohtunike kõlava kiituse osaliseks. «Su laul oli väga dünaamiline, mis mulle väga meeldis,» ütles Kasar esimesena, millele järgnes Maarja-Liisi kompliment musikaalsuse kohta.

Rannap kiitis laulja emotsionaalset ettekannet ja tema oskust ennast läbi laulu väljendada ning Padari kiire ja kindlameelne «jah» tähendas, et Gertu lahkus eelvoorust nelja poolthäälega.

Tüdrukuid õpetanud Novella Hanson oma õpilase edu esialgu millekski eriliseks nimetada ei julgenud. «Ma arvan, et asi on veel väga algusfaasis, aga eks ma natukene uhke olen ikka.» Tema sõnul oli idee saatesse minna tüdrukute enda mõte.

«Eesti otsib superstaari» on telesari, mis põhineb populaarsel Briti telesaatel «Pop Idol». Sarjas selgitatakse välja parim uus noor laulja Eestist, keda autasustatakse plaadilepingu ja auhinnarahaga. Sari koosneb mitmest osast: eelvoorud, teatrivoorud, stuudiovoorud ja finaalid.

Eelneva viie hooaja võitjad on olnud Birgit Õigemeel, Jana Kask, Ott Lepland, Liis Lemsalu ja Rasmus Rändvee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles