Juhtkiri: Uute kõrguste poole

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees / Scanpix

Üks Eesti telekanal selgitas mõne aasta eest televaatajate abiga välja Eesti laulupealinna: tänu Ott Leplandile sai tiitli Kärdla. Valgamaa linnadest osales toona saates Otepää, mida esindas sealt tuule tiibadesse saanud Marju Länik. Selles, et tal eriti hästi ei läinud, Länikut süüdistada ei maksa: küllap oli saate vaatajaskond oluliselt erinev sihtgrupist, kelle hulgas Otepäält pärit lauljal kõige enam austajaid on.

Laupäevast saadet «Eesti otsib superstaari» vaadates jäi aga taas kord mulje, et Valgamaa võiks kanda laulumaakonna tiitlit. Suure osa saateajast olid tähelepanu keskmes Valgamaa noored: nii Valgast kui Tõrvast, Hummuli kui Helme vallast. Neli maakonna noort sai televaatajate silme all ka edasipääsu kinnitava kollase kaardi, eriti hästi läks seejuures Tõrva noortel.

Hästi on Valgamaa esindajatel läinud ka ETV lauluvõistlusel «Laulukarussell». Kolmest saatesse valitud noorest solistist kaks pääses edasi: üks Otepäält ja teine Tõrvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles