Kagu-Eesti tegevuskava ja rakendusplaan said ministri kinnituse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseminister Hanno Pevkur kinnitas eile Kagu-Eesti tegevuskava ja rakendusplaani aastateks 2015-2020. Järgnevatel aastatel elluviidavate tegevuste peamine eesmärk on soodustada ettevõtlikkust ja töökohtade loomist Võru-, Valga- ja Põlvamaal.

„Kagu-Eesti tegevuskava on oluliseks sisendiks tulevatele otsustele, mida tehakse nii kohalikul kui riigi tasandil,“ ütles siseminister Hanno Pevkur. „Tahan tänada kõiki kohalikke eestvedajaid ja erinevate ametkondade esindajaid, kelle panus selle kava valmimisse on olnud väga oluline. Saime valmis piirkondlikku kokkuleppe, mille elluviimisega õige töö alles algab,“ lisas ta.

Tuleval neljapäeval toimub Eesti Maanteemuuseumis Kagu-Eesti tegevuskava tutvustus- ja tänuüritus tegevuskava töörühmale ja olulisematele partneritele. Ühtlasi vaadatakse üle järgmised sammud tegevuskava rakendamisel.

Tegevuskava kohaselt on plaanis jätkata ettevõtlus- ja tööstusalade rajamist ja edasiarendamist ning luua Ida-Virumaa eeskujul tööstusparkide arendamise sihtasutus. Arvestades Kagu-Eesti asukohta, on oluline toetada kaugtöö võimalusi ja seda ka erinevates riigiametites. Samuti pööratakse tähelepanu sellele, et kohalikud hariduse saamise võimalused vastaksid Kagu-Eesti tööturu vajadustele.

Kava seab sihiks hõlpsad ja kiired transpordiühendused suuremate keskustega. Tegevuskava üks ambitsioonikas eesmärk on rahvaarvu vähenemise märgatav pidurdamine Kagu-Eestis võrreldes Statistikaameti rahvastikuprognoosiga. Selle saavutamise eeldusteks on muu hulgas parem elukeskkond, turvalisus ning kaasaegne haldus. Vastavalt tegevuskavale luuakse toetusvõimalused mahajäetud hoonete ja tööstusalade lammutamiseks või taaskasutusse võtmiseks, mis tõstab kohtade atraktiivsust potentsiaalsete ettevõtjate ning elanike silmis. Kaasa aidatakse maale elama kutsumise algatuse jätkumisele ning maakondades luuakse teenuspunktid, et inimesel oleks mugav kõik avalikud teenused ühest kohast kätte saada.

Tegevuskavas toodud eesmärke viiakse ellu muu hulgas Euroopa Liidu 2014-2020 rahastusperioodi vahendite toel.

Kagu-Eesti tegevuskava ja rakendusplaaniga on võimalik tutvuda siseministeeriumi kodulehel .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles