Elektriautode särts näitab raugemise märke

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maakonnas sõidab kokku 20 Mitsubishi i-MiEV elektriautot, mis sotsiaalministeerium omavalitsustele sotsiaaltöö tegemiseks jagas.
Valga maakonnas sõidab kokku 20 Mitsubishi i-MiEV elektriautot, mis sotsiaalministeerium omavalitsustele sotsiaaltöö tegemiseks jagas. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Sinivalged elektriautod on nüüdseks linnapildis ja maanteel ringi sahisenud aastaid. Paraku ilmutab mõnigi  uhket kirja «Teel tulevikku» kandev sõiduk ilmselgeid väsimuse tunnuseid.

Eesti elektrimobiilsuse programmi ehk lühidalt ELMO käigus pakkus sotsiaalministeerium omavalitsuse sotsiaaltöötajatele ja teistele riigiasutustele võimalust elektriautosid tasuta kasutada. Programmi eesmärk on olnud kiirendada keskkonnasõbralike elektriautode kasutuselevõtmist Eestis.

Esimesed elektriautod ilmusid maakonna tänavatele juba 2012. aasta alguses ning tasuta kasutamise leping lõpeb käesoleva aasta viimasel päeval. See, mis autodest pärast lepingu lõppemist saab, on esialgu veel lahtine ning oleneb eelkõige nende kasutajate enese soovidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles