Domus Petri Kogu pakub nii suppi kui ajaviidet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas asuva Domus Petri Kogu supiköök on tegutsemisaastate jooksul ennast igati õigustanud ning iga päev käib seal lõunat söömas paarikümmend inimest, kel raskusi eluga toimetulekul. Koolivaheaegadel saavad sealt korraliku kõhutäie ka vähekindlustatud perede lapsed.
Valgas asuva Domus Petri Kogu supiköök on tegutsemisaastate jooksul ennast igati õigustanud ning iga päev käib seal lõunat söömas paarikümmend inimest, kel raskusi eluga toimetulekul. Koolivaheaegadel saavad sealt korraliku kõhutäie ka vähekindlustatud perede lapsed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Domus Petri Kogu tegeleb juba aastaid töötutega, korraldab koolivaheaegadel laste huvitegevust ning peab Valga ainsat supikööki. Mõne nädala eest muutus maja veelgi rahvarohkemaks.

Domus Petri Kogu juhatuse liikme Ester Liinaku sõnul alustab majas kõige varem oma tööd kokk, kes lõunasööki teeb. «Koos abilistega on iga päev vaja valmistada vähemalt 30 söögiportsu, koolivaheaegadel aga tunduvalt enam.»

Üle poole portsudest kulub iga päev inimestele, kes on raskes majanduslikus olukorras. Neid saadab supikööki linnavalitsus ja neid on tavaliselt 15 kuni 17. «Varasematel aastatel oli neid rohkem, kuid nüüd töötab Valgas ka toidupank ning paljud saavad toiduabi selle kaudu,» põhjendas Liinak lõunatajate arvu vähenemist. Enamusele maksab linn kinni kogu toidukorra, kuid viiele-kuuele tasutakse pool portsu maksumusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles