Uuslavastus räägib Valgas illusioonidest elus ja teatris

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme näeb Valga kultuurikeskuses Ugala uuslavastust «Illusionistid». See on helge alatooniga südamlik lugu elust ja teatrist, mille peaosas särab 2014. aasta parima meespeaosa laureaat Peeter Jürgens.

Eelmisel aastal oma 75. sünnipäeva tähistanud Jürgens on igati võrreldav kehastatava tegelaskuju Kasimiriga oma rollide arvu poolest – tema nimel on Ugala teatris üle 150 rolli. Laval näeb lisaks Jürgensile Marika Palmi ja Janek Vadit, kes on ka näidendi lavastaja.

Tegemist on vaimuka dialoogi ning värvikate karakteritega komöödiaga, kus ühes väikeses korteris kohtuvad noor näitekirjanik Charlotta ja vananev näitleja Kasimir. Kuigi viimane on otsustanud näitlemisega lõpparve teha, pakub Charlotta talle enda kirjutatud näidendis suurrolli – Kasimir peab selles mängima Jumalat. Käivitub kirglik ja ennastsalgav duell, kus põrkuvad noore näitekirjaniku naiivne usk teatrikunsti ja vana näitleja küünilisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles