Juhtkiri: Positiivne märk

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga automaailm
Valga automaailm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalane on korduvalt kirjutanud maakonnakeskuses uksi sulgevatest poodidest ning sellestki, kuidas siit kaovad teenusepakkujad tegevusalade kaupa. Näiteks leiavad paljud inimesed, et Valgast on väga raske – kui mitte võimatu – saada sobivaid riideid ning jalatseid. Sestap käiakse sedalaadi kaupu hankimas Tartus, Tallinnas, Riias, Valmieras – loetelu pole kaugeltki ammendav.

On tähelepanuväärne, et mõnes valdkonnas leiab aset justkui vastuvoolu ujumine. Nii lisandub märtsist Valgas müüdavate automarkide hulka ka Opel. Seejuures on märkimisväärt, et esialgu alustas Salome Valgas poepidamist ühe sõidukimargiga, see oli Peugeot. Hiljem lisandus Kia.

Samas elab Valgas endiselt päris hästi kasutatud autode müügi turg. See on ka paratamatu, sest paljude maakonna elanike elujärg pole kiita. Võib küll tõdeda, et koonerdamine pole kokkuhoid ja tihti tuleb uue auto ostmine odavam kui pruugitu soetamine. Paraku kõik kohe uue auto eest nõutavat summat letti laduda ei suuda ja igaüks ei pruugi panga silmis ka laenu- või liisingukõlbulik olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles