Teed on libedad ja lumised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suuremad maanteed on kohati libedad ja lumised, mitmed kõrvalmaanteed on lume ja tuisu tõttu raskesti läbitavad.

BNS-i teatel olid pühapäeva varahommikul sõiduolud põhi- ja suurematel tugimaanteedel nii öisest kui hommikutundidel piirkonniti jätkuvast lumest ja pinnatuisust muutlikud, edastas maanteeinfokeskus. Lumesaju ja miinuspoolel olevate teepinnatemperatuuride tõttu on mitmel pool maanteedel libedaid lõike. Samuti on lumised ja libedad ning tuisu tagajärjel mitmel pool raskendatud läbitavusega kõrvalmaanteed. Sajupiirkondades on nähtavus piiratud.

Ilmaennustuse kohaselt jätkub sadu mitmel pool ka lähitundidel ning teedel püsib libeduse oht.

Libedusega tuleb pühapäeval suuremal või vähemal määral arvestada pea kõikjal ning manteeinfokeskus soovitab valida tee –ja ilmaoludele vastav sõidukiirus.

Tartu teatemaratoni ja Tartu maratoni avatud raja sõidu tõttu võib pühapäeval Otepää, Kääriku, Puka, Palupera ja Elva kandis suusaraja ja maanteede ristumistel esineda lühiajalisi liiklusseisakuid suusatajate läbilaskmiseks. Ka on suusaraja jaoks teele lükatud lumega suusaraja ja maanteede ristumistel kiirusepiiranguks 30km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles