Valgamaa peibutab huvilisi Riias

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga militaarteemapark
Valga militaarteemapark Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riias leiab 6.–8. veebruaril aset rahvusvaheline turismimess Balttour 2015, mis on Lõuna-Eesti regioonile oluline turismimess. Järgnevatel aastatel oodatakse turistide arvu kasvu Lätist ning nende korduvkülastuste arvu suurenemist kogu Lõuna-Eestis.

Messipinna suurus on 18 ruutmeetrit. Kujunduskontseptsioonis kasutatakse National Geographicu kollaste akende elemente, et rõhutada regiooni avastamist väärt paikasid. Külastajad saavad end messil pildistada läbi kollase akna.

SA Lõuna-Eesti Turism osaleb messil koostöös Valgamaa (Sangaste Rukkiküla, Otepää piirkond, Valga militaarteemapark, Loodusturism OÜ), Setomaa Turismi, Mõniste ja Põlva talurahvamuuseumi, Vastseliina piiskopilinnuse, Eesti maanteemuuseumi ja Palamuse O. Lutsu kihelkonnakoolimuuseumi ning Viljandi linnaga, kes kutsub külastajaid suvel, 4.–7. juunil toimuvatele rahvusvahelistele hansapäevadele.

Lõuna-Eesti ühispinnalt on külastajatel võimalus soetada endale postkaart, mis annab võimaluse külastada tasuta mitut turismiobjekti Lõuna-Eestis.

Messikülastajate tähelepanu köitmiseks pakub Sangaste Rukkiküla degusteerimiseks kama ja rukkitooteid ning Palamuse O. Lutsu kihelkonnakoolimuuseum õpetab sule ja tindiga eestikeelseid sõnu kirjutama. Maanteemuuseum võtab lastele kaasa tõukeratta ja valmistab koos külastajatega märke ja magneteid ning külastajad saavad testida spetsiaalsete prillide abil reaktsioonikiirust, kui nad oleks justkui alkoholi tarvitanud.

Mõniste talurahvamuuseum jäljendab tegevustega kiviaega ning Põlvamaa talurahvamuuseum punub nööri. Vastseliina piiskopilinnuse esindajate juhendamisel saab osaleda küünalde tegemise õpitoas.

Materjale saadavad Lõuna-Eesti ühispinnale Vudila mängumaa, Pokumaa ja Võhandu Maraton ning kõikide Lõuna-Eesti eri piirkondade materjal on samuti esindatud.

Messil jagatakse peamiselt vene- ja lätikeelseid Lõuna-Eesti trükiseid: Lõuna-Eesti tähtsündmuste kalender 2015, «Puhka lastega Lõuna-Eestis», Lõuna-Eesti avastamist väärt paikadega marsruudikaart kultuuri- ja ajaloohuvilisele ning looduse ja aktiivse puhkuse huvilisele.

Messil on võimalik endale soetada Lõuna-Eesti parimate pakkumiste raamat, milles leidub üle 300 allahindluse ja sooduspakkumise Lõuna-Eesti turismitoodete tarbimiseks. Soodustusi saab kasutada kogu 2015. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles