Lumelisa aitas otsust teha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maratoni rada pühapäevaõhtuse seisuga Harimäe tõusul
Tartu Maratoni rada pühapäevaõhtuse seisuga Harimäe tõusul Foto: Martti Sala / Klubi Tartu Maraton

Tartu Maratoni korraldajad tegid täna, 2. veebruaril otsuse, et 4. Tartu Teatemaraton ja avatud raja sõidud saavad pühapäeval teoks täies mahus algselt väljakuulutatud distantsil Otepäält Elvasse.

Tänasel korraldajate koosolekul oli põhiteema, kas avatud raja sõidud ja Teatemaratoni saab sõita Elvani või peab lõpetama Palul.

«Eile tulnud lumelisa andis täna võimaluse langetada otsuse, et Avatur Rada ja Teatemaraton toimuvad täies pikkuses ja planeeritud trassil,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk, kes eile ja üleeile ka ise raja kriitilisemad kohad läbi suusatas, et oludest kõige parem ülevaade saada.

«Otepäält Paluni on rada väga hea. Palu ja Elva vahel on üksikuid kohti, kus lumekiht on õhuke, aga jääst rajapõhi on igal pool säilinud ning rada on suusatatav,» lisas Kelk.

«Tartu Maratoni põhisõidu toimumine ei ole vaatamata nädalavahetuse vihmadele endiselt kahtluse all,» andis Kelk positiivse noodi ka 15. veebruari põhisõitude valguses. «Kui stabiilsed ilmaolud jätkuvad ja avatud raja sõidud õnnestuvad, usume, et ka Tartu Maratoni põhisõit saab sõidetud täies pikkuses».

4. Tartu Teatemaraton ja Tartu Maratoni avatud raja sõidud (63km, 31km ja 16km) saavad teoks 8. veebruaril. Avatud raja sõidud on suurepärane võimalus nädal enne suurt sõitu testida vormi ning rajaoludest omal käel täpne ülevaade saada. Rohkem infot saab Tartu Maratoni klubi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles