Mustas nimekirjas tosin firmat

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisile asumine. Foto on illustratiivne.
Reisile asumine. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pakettreiside kogumüügiaruande 2014. aasta neljanda kvartali müügitulemuste kohta on esitamata jätnud 12 reisiettevõtjat. Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldas amet oma kodulehel mustas nimekirjas.

Sinna kuuluvad ASAP Travel OÜ, Baltnet Holidays OÜ, Clubs Travel OÜ, Aleksandr Reisid OÜ, Felizafino OÜ, Natourest OÜ, Nikolo Travel OÜ, Larissa Travel Agency OÜ, Metlin OÜ, Reisikaaslane OÜ ja Union Travel Agency OÜ.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 274 reisiettevõtet. Aruannet ei esitanud seekord seega veidi üle nelja protsendi firmadest, mis on võrreldes 2014. aasta kolmanda kvartaliga ligi viis protsenti vähem.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavad või mitte. Tagatis on piisav sellisel juhul, kui tarbijate ees võetud kohustused on igal ajahetkel tagatissummaga kaetud. Tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Tarbijakaitseamet palub tarbijatel reisilepingu sõlmimisel ja reisiettevõtja valikul must nimekiri teadmiseks võtta ning sellega arvestada. Kui reisiettevõtja on aruande esitanud, eemaldatakse ta nimekirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles