Mäluasutused ühendasid jõud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast ettekannete lõppu pakkus muuseum kohalolijatele juubelitorti. Omavahelist juttu jätkus kohalolijatel veel kauaks.
Pärast ettekannete lõppu pakkus muuseum kohalolijatele juubelitorti. Omavahelist juttu jätkus kohalolijatel veel kauaks. Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Täna, 31. jaanuaril võis Valga muuseumis saada aimu sellest, mis juhtub, kui Valga muuseum ja sõjamuuseumist välja kasvanud Valga militaarteemapark jõud ühendavad. Tulemus oli muljetavaldav: paari tundi mahtus hämmastavalt palju.

Üksteise järel leidsid aset ajalookonverents ja Valga muuseumi 60 aasta juubelipidustused. Kõnejuhi rollis oli militaarteemapargi juht Meelis Kivi.

Kuperjanovi pataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere rääkis Eesti riigikaitse ning tema juhitava pataljoni eilsest ning tänasest päevast. Kõlama jäi, et viimastel aastatel Eesti riigikaitse korralduses aset leidnud muudatused on vajalikud ning aitavad kaasa Eesti turvalisuse tugevdamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles