Katlamaja muutus keskkonnale sõbralikumaks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katel.
Katel. Foto: Kristjan Teedema

Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Tõrva linnavalitsuse rahastatud projekti käigus rekonstrueeriti täielikult katlamaja, mis varustab soojusenergiaga Tõrva kultuurimaja ja Tõrva Linnahoolduse Asutuse ruume, vahendas Tõrva linnavalitsus.

Abilinnapea Tõnu Jaansalu sõnul asendati tööde käigus põlevkiviõlil baseeruv katel uue, puidugraanuleid kasutava veekatlaga, mille võimsuseks on 120 kW.

"„Linnale on oluline, et meie halduses olevad katlamajad oleksid keskkonnasõbralikud ning tarbiksid vähem kütust. Teostatud investeeringu tulemusel väheneb muuhulgas ka soojusenergia hind,"“ lisas Jaansalu.

Kultuurimaja katlamaja rekonstrueerimistöid teostas OÜ Kyte.ee. Ehitustöid tehti mullu 17. oktoobrist selle aasta 15. jaanuarini.

Tõrva kultuurimaja katlamaja rekonstrueerimine“ kogumaksumuseks kujunes üle 56 tuhande euro€. Projekti elluviimist toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) atmosfääriõhu kaitse programmist üle 28 000 euroga. Ülejäänud osa eelarvest rahastas Tõrva linnavalitsus.

Rekonstrueeritud katlamaja asub Tõrvas, Loosi tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles