GALERII: Lasteaias avas uksed retrotuba

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia Buratino õppealajuhataja Maike Allik (vasakul) ja õpetaja Tiiu Hain on retrotoaga rahul ning mõlemad leiavad, et uudistamist jagub seal nii lastele kui nende vanematele. Alliku käes 1954. aastal trükitud aabits
Lasteaia Buratino õppealajuhataja Maike Allik (vasakul) ja õpetaja Tiiu Hain on retrotoaga rahul ning mõlemad leiavad, et uudistamist jagub seal nii lastele kui nende vanematele. Alliku käes 1954. aastal trükitud aabits Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Valga lasteaias Buratino avas uksed retrotuba, kus väljas mänguasjad ja esemed poole sajandi tagustest aegadest. Uudistamist ja avastamist jagub seal nii lastele kui nende vanematele.

Lasteaia direktori Merle Kaare sõnul tiksus peas idee taoline tuba avada juba aastajagu. Alguse sai see lasteaia keldrist, kuhu aastaid paigutatud asju, mida enam ei kasutata, kuid ka ära visata pole raatsitud. «Arutelu käigus leidsime, et tegelikult on meie keldris põnevad ja väärtuslikud esemed, mida võiksime teistelegi näidata. Ka rühmades asuvates kappides oli mänguasju, mis kasutamist ei leidnud,» rääkis Kaar.

Õpetajad Tiiu Hain, Annika Koop ja Anneli Reidla võtsid toa asutamise ja sisustamise enda südameasjaks. Eelmise aasta sügisel koristasid nad ruumi, tegid töötajate hulgas üleskutse vanade asjade kohaletoomiseks ning seejärel sisustasid toa. «Seintele on paigutatud Tiiu Haini valmistatud infomaterjal, millel toas olevate asjadega seonduv info,» lisas Kaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles