Hukkus firmapeol viibinud naine

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansomägi on pärast surmaga lõppenud õnnetust külastajatele suletud.


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Ansomägi on pärast surmaga lõppenud õnnetust külastajatele suletud. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää linna südamest mõne kilomeetri kaugusel Nüpli külas Ansomäel hukkus täna 49aastane naisterahvas, teine sai vigastada. Õnnetuse täpsemaid asjaolusid selgitab välja politsei.

«Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui snowtubingu-rajal sõitu teinud naised põrkasid vastu puud,» rääkis Valgamaalasele politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel.

Tema andmetel sai 49aastane naine kokkupõrke tagajärjel surmavaid vigastusi. «Ilmselt oli surm silmapilkne. Kiirabi püüdis pikka aega küll naist elustada, aga paraku ei andnud need katsed tulemusi.» Peitel lisas, et õnnetuses sai viga hukkunuga koos mäest alla sõitnud 48aastane naine.

Sündmuspaigale saabunud Valgamaalase ajakirjanike kõnedele Ansomäe suusakeskuse omanik ei vastanud. Samuti ei soostunud keegi, vaatamata akendes põlevatele tuledele, tulema vahetult sündmuspaiga kõrval asuva elumaja uksele.

Kaks nooremat meest, kes omasõnul Ansomäe suusakeskuses viiendat päeva töötasid, olid ootamatult kohale jõudes napisõnalised. "Õigel ajal oleksid pidanud üksteisest lahti laskma ja tuubilt (lumerõngalt - toim) maha keerama," julges vaid öelda noormees, kes oma nime avaldada ei tahtnud.

Suusakeskuse värava taha oli kogunenud salk kaameramehi ja reportereid. Nende seas viibis ka Otepää vallavanem Kalev Laul. "Minu teada toimus siin Rehe hotelli talvepidu, inimesed lasid mäe otsast tuubi peal alla  ja sõitsid puule otsa," rääkis ta. 

Vigastatud naisterahva seisundi kohta ei osanud mees midagi öelda, kuid kinnitas, et keskuse omanik viibivat hetkel politseis.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitelile tuli enda kinnitusel info sellest, et keskuse omanik politseis ütlusi annab, üllatusena. "Tavaliselt need asjad nii kiiresti ei käi. Aga samas on täiesti võimalik, et see nii on. Tegu võib olla lihtsalt sedavõrd värske infoga," rääkis Peitel politseile veidi enna poolt kuut.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles, et õnnetuse asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles