Valgamaa võistkond pääses esikolmikusse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk autasustamiselt, Lüllemäe Põhikooli võistkonda Aaleelouku õnnitlevad finaalürituse päevajuht Genka, EV peaminister Taavi Rõivas, HITSA juhataja Ene Koitla ja muusikapala žürii esimees Janne Fridolin.
Hetk autasustamiselt, Lüllemäe Põhikooli võistkonda Aaleelouku õnnitlevad finaalürituse päevajuht Genka, EV peaminister Taavi Rõivas, HITSA juhataja Ene Koitla ja muusikapala žürii esimees Janne Fridolin. Foto: Tiit Lepp

Laupäeval, 24. jaanuaril Tallinna lauluväljakul peetud ProgeTiigri õpilaskonkursi «Tuleviku õpperuum 2050» finaalüritusel selgusid parimad tehnoloogia loovtööd.

Finaali jõudis 40 kooli üle Eesti, nende seas üks võistkond Tõrva gümnaasiumist ja kaks Lüllemäe põhikoolist. Auhinnalisi kohti saavutasid 27 kooli meeskonnad. Töid hinnati viies kategoorias ning kolmes vanuserühmas. Kümnest väljaantud esikohast seitse läks Lõuna-Eestisse, andis teada Lüllemäe põhikooli direktor Tiit Lepp.

Esikolmikusse pääses ka üks Lüllemäe põhikooli võistkond, kes sai muusikapala «Koolikell» kategoorias 3. koha. Võistkonda Hapier kuulusid Ere Kama, Hava Kuks ja Piia Mari Lepp, juhendajad Celia Roose ja Tiit Lepp.

Tõrva gümnaasiumi võistkond koosseisus Riivo Ilisson ja Klaarika Ilisson Valdeko Kalamehe juhendamisel esitasid arvutianimatsiooni või -mängu kategoorias töö «Matemaatika õppemäng».

Õpilaskonkursil hinnati töid kolmes vanuserühmas: alusharidus ja esimene kooliaste, teine ja kolmas kooliaste ning gümnaasiumiaste. Finaalvõistlusele pääses viide kategooriasse kokku 90 tööd: arvutianimatsioon või -mäng (30 tööd), muusikapala «Koolikell» (19 tööd), robotid ja tuleviku õpperuum (11 tööd), mobiilne äpp (13 tööd) ja 3D-graafika (17 tööd).

Auhindamisel viibis ka peaminister Taavi Rõivas, kes pani võitjatele kaela medalid.

Lisaks finaali pääsenud tööde esitlustele oli Tallinna laululava ruumides toimunud finaalüritusel võimalik osaleda tehnoloogia töötubades, kus muu hulgas ehitatati roboteid, loodi mobiilseid äppe, selgitati internetiturvalisuse telgitaguseid ning õpetati noortefirmat looma. Külalised said tutvuda tehnoloogia ja hariduse uute suundadega messil, mis koondas erinevaid IT- ja tehnoloogiafirmasid, haridusasutusi ja kirjastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles