Võtkem õppust esiisade tarkusest

, Võru linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Paur
Toomas Paur Foto: Erakogu

Praeguseid Eesti probleeme kirudes võrreldakse meie praegust riiki sageli Eesti Vabariigiga perioodist 1918–1940 ning leitakse, et siis oli nii mõnigi asi paremini korraldatud. Täpselt nii võib öelda ka elukorralduse kohta maapiirkondades, muu hulgas Kagu-Eestis. Maa oli täidetud eluga, majapidamised õitsesid, põllud olid haritud, inimesed tulid toime ja kogukond arenes.

Miks me praegu seda enam ei suuda – olukorras, kus meie kasutuses on hulgaliselt nüüdisaegseid võimalusi, oskusi ning ajaloost õpitud kogemusi? Sellele küsimusele peab kindlasti vastama. Oluline on vaadata meie maapiirkondades praegu toimuvat ja võrrelda seda perioodil 1918–1940 aset leidnuga.

Maapiirkondade majandus seondub eelkõige põllumajandusega. Euroopa Liidu rahalisel toel 2013. aastal läbi viidud Eesti põllumajanduse struktuuri­uuring toob välja võtmemomente, mis praegust põllumajandust kirjeldavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles