Täienes Valgamaa kohta käiv info

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsus
Valga maavalitsus Foto: arhiiv

Valga maavalitsuse initsiatiivil ajakohastati maakonna kohta käivat informatsiooni vaba entsüklopeedias Vikipeedia. Käeoleval aastal on tekstid plaanis tõlkida inglise, vene ja läti keelde.

«Tänapäeval muutub üha olulisemaks kiire ja kaasaegse info kättesaadavus. Inimesed teevad mitmeid otsuseid, eelkõige vaba aja sisustamise osas, hetkeemotsioonist lähtuvalt. Vikipeedia on üks populaarsemaid info hankimise allikaid,» ütles maavanem Margus Lepik.

Seetõttu peab maakonna info olema seal tema sõnul täpne ja atraktiivne ning mitmes keeles kättesaadav. «Loodame, et need, kes tutvuvad seal Valgamaa ajaloo ja võimalustega külastavad ka meie mitmekesist maakonda. Vikipeedia täiendamine on üks osa Valgamaa turundus- ja mainekujundusplaanist.»

Veebipõhises vaba sisuga entsüklopeedias uuendati Valgamaa rahvastikuandmeid. Samuti lisati juurde infot maakonna looduskeskkonna, majanduse, ettevõtluse ja turismi kohta. Täiendati tervishoiu, sotsiaalhoolekande, kultuuri  ja sporti puudutavaid teemasid ning lisati fotosid.

Tööd teostas OÜ Kuldne Lammas Tõrvast. Projekti elluviimist rahastati siseministeeriumi maakondliku arendustegevuse programmi vahenditest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles