Omapärane maraton tuleb taas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton 2014
Saunamaraton 2014 Foto: Timo Arbeiter

Talvepealinnas Otepääl ja selle lähiümbruses viiakse 22. veebruaril läbi saunaorienteerumise võistlus – Euroopa saunamaraton. Eelregistreerimine kestab 10. veebruarini ja on tasuta.

Start ja finiš on Kääriku spordikeskuses, samas leiab aset kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Otepää kultuurijuht ja saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginter ütles, et peaauhind on kümblustünn. Selle saab ka ainult naistest koosnev võistkond.

Neljaliikmeline võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused saunaskäigu kohta. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit.

Lisaboonust annab saunalistele jääaukude ja kümblustünnide kasutamine ning muudes saunaomanike välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja. Saunamaratonist osavõtmiseks on vajalik oma transport. Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada.

Saunamaratoni korraldavad Otepää kultuurikeskus, vallavalitsus ning piirkonna saunaomanikud. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald ja Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Ürituse korralduses võib tulla ette muudatusi ning korraldajad soovitavad jälgida infot Otepää valla kodulehelt.

Euroopa saunamaraton Otepääl toimub juba kuuendat aastat ning huvi selle vastu on jätkuvalt suur.

2014. aasta saunamaratoni stardis oli 170 võistkonda, osales ligi 700 saunalist. Kiireim võiskond läbis maratoni 2 tunni ja 29 minutiga. Esikoha pälvis meeste võistkond Reeliikvia ajaga 2.29, teise koha said eelmise aasta võitjad Lämma Naasõ ajaga 2.32, kolmandale kohale tulid Lusikas ajaga 2.36.

Saunamaratonil osales eelmisel aastal rohkearvuliselt välisvõistkondi, külalisi oli Saksamaalt, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Lätist, Venemaalt, Rootsist, Norrast ja mujaltki. Võistles ka USA saatkonna meeskond eesotsas saadiku Jeffrey Leviniga. Lemmiksauna tiitli sai juba legendaarseks muutunud Sokka suitsusaun, uustulnukana sai teise koha Otepää Golfi restoran Mr. Jakob, kolmas oli Kunstimäe puhkemaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles