Maratoni korraldajad on lootusrikkad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maratonirada neljapäeval
Maratonirada neljapäeval Foto: Peeter Liik / Klubi Tartu Maraton

Vaatamata sellele, et paljudes kohtades Eestis on maa must, on Tartu maratoni rada vähemalt 70 protsendi ulatuses heas seisus ning rajameister Assar Küti sõnul kannataks juba praeguses seisus Tartu maratoni korraldada vähemalt Otepäält Paluni.

«Otepää ja Palu vahel on rada väga ilus. Ainult kaks kilomeetrit enne Palu tulid mustemad kohad sisse,» rääkis täna maratoni pearajameister Assar Kütt. Otepäält Paluni on 47 kilmoeetrit, Elvasse finišisse jääb sealt veel 15.

«Palult Elvani on rada väga jäine, aga iseenesest on hea põhi all. Praegu sajab värsket lund peale ja on lootust, et peagi on ka see ots maratonikõlbulik. Lumekihi paksus ei pruugi olla väga suur, aga kuna rajapõhi on tugev, saab ka klassikajälje tõmmata,» lisas Kütt.

Rajameister sõitis täna Otepäält Elvani ja sõidab raja täies pikkuses läbi ka homme. Lund sadas terve päeva jooksul juurde ja seetõttu oli hommikul Otepääl pressitud rada lõunaks juba osaliselt kinni sadanud.

43. Tartu maratoni stardini on jäänud pisut rohkem kui kolm nädalat. Ka võistluste direktor Indrek Kelk on positiivselt meelestatud. «Kui vaadata kahe nädala ilmaprognoosi, siis seis on positiivne. Kõik ennustused näitavad, et püsib külm ja seis läheb ainult paremaks. Tänases seisus ei ole mingit kahtlust, et marataon toimub,» rääkis Kelk.

Maratoni start antakse 15. veebruaril. Nädal varem ehk 8. veebruaril on 4. Tartu teatemaraton ja avatud raja sõidud kolmel distantsil: 63, 31 ja 16 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles