Täna olid Otepääl parimad Rootsi naiskond ja Venemaa meeskond

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste esikolmik.
Naiste esikolmik. Foto: FIS Cross-Country Otepää World Cup

Täna peeti Otepää maailmakarika etapil murdmaasuusatamises nais- ja meeskondlikud sprindivõistlused vabatehnikas.

Naiste arvestuses näitas teistele kandu Rootsi tiim koosseisus Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson, kellele järgnesid Norra (+0,85 sekundit, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Oestberg) ja Poola (+0,95 sekundit, Justyna Kowalczyk, Sylwia Jaśkowiec) naiskonnad. Meestest oli konkurentidest üle Venemaa koosseisus Alexey Petukhov ja Sergey Ustiugov, kellele järgnesid Norra (+0,4 sekundit, Anders Gloeersen, Finn Haagen Krogh) ja Itaalia (+12,95 sekundit, Dietmar Noeckler, Federico Pellegrino) meeskonnad.

Võidukad rootslased napsasid esikoha suure rivaali Norra eest raja lõpuosas. Ankrunaine Stina Nilsson: „Olen väga rahul Ida etteastega. Läksin viimasele ringile samal ajal kui Norra ja teadsin, et Ingvild on väga tugev. Soovisin tal kannul püsida ja peale viimast laskumist mööduda.“ Tema paarilise Ida Ingemarsdotteri sõnul tegid määrdemehed väga head tööd: „Allamäge sõites olid suusad tõesti suurepärased. Minu eesmärgiks oli anda Stinale viimaseks ringiks võimalikult hea positsioon.“

Vene meeskond kontrollis viimast ringi ning raja lõpuosas püsis vahe norrakatega pidevalt piisav, et lõpujoonel selge võit võtta. Ankrumees Sergey Ustiugov oli sõiduga väga rahul ning kiitis oma paarimeest, kes lähetas ta viimasele ringile liidrina. Tema sõnul mindi rajale ilma konkreetse plaanita ja võeti lihtsalt parim, mida sõit pakkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles