Maratoonarid võitlesid ilmaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni 55. juubeli auks korraldas klubi Tartu Maraton 15,6 km pikkuse matka Tartu kesklinnast Uhtile.
Tartu maratoni 55. juubeli auks korraldas klubi Tartu Maraton 15,6 km pikkuse matka Tartu kesklinnast Uhtile. Foto: Kaido Linde

39 vaprat spordisõpra osales reedel, 16. jaanurail Tartu-Uhti 15km pikkuse juubelimatkal, mis tähistas Tartu Maratoni 55. juubelit. Vaatamata kehvale suusailmale ja kiusavale tormituulele otsustasid mõned jalgsimatka läbida isegi suuskadel.

«Rada kulutas suusapõhjad paljaks,» näitas matkal osalenud Alar Nigul oma puusuuski, millelt rada oli juba poolel maal viimsegi tõrvajäänuse maha lihvinud. Nigul läks sarnaselt paarile matkasõbrale kohe stardist ööklubi Atlantise eest suuskadega rajale, kuid sõit kestis tol hetkel vaid mõned meetrid. Siis sai lumi otsa ja suuskadega matkajad pidid oma varustuse õlale võtma.

Suusatajad said jalgsi matkajate kõrval siiski üsna tihti puulauad alla panna. Nii jõeääresed rajad kui ka kruusateed olid üldiselt lume või jääkihi all ja osavama sättimisega võis kohati isegi suusa libisema saada.

Tartu-Uhti matkal osales kokku 39 spordisõpra, kes kõik ühe erandiga ka Uhtisse Valge Kõrtsi juures asunud finišisse jõudsid. Üks vanem härra matkas mõned sajad sümboolsed meetrid ja tuli siis tagasi. Lisas, et läheb nüüd Tähtvere spordiparki suusakilomeetreid koguma.

Esimene matkaline Silver Eensaar, kes distantsi joostes läbis, jõudis finišisse juba kell 11.15 ehk poolteist tundi pärast starti. Teised jõudsid kohale suures grupis ligikaudu tund aega hiljem. Finišis said matkalised diplomi, retrostiilis valmistatud Tartu maratoni mütsi, Tartu maratoni ajalugu kokku võtva raamatu ning kausitäie sooja hernesuppi.

Eile 55 aastat tagasi toimus esimene Tartu maraton marsruudil Tartu-Kääriku. Start anti Emajõe jäält. Ka sel aastal oli algselt plaanis korraldada suusamatk Tartust Käärikule, kuid kehvade lumeolude tõttu asendati see jalgsimatkaga Tartust Uhtile, kust 55 aastat tagasi startisid Tartu maratonil Kääriku poole naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles