Abituriendid on tantsinud end läbi kooliaastate

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää gümnaasiumis on käimas tantsunädal, mis päädib kontserdiga, kus peategelane rahvatantsurühm Nuustaku Noored. Rühma koosseisust pooled on abituriendid, kes tantsinud seal terve kooliaja.

Kui esmaspäeva õhtupoolikul fotograafiga Otepää gümnaasiumi jõudsime, käis aulas show-tantsutund, mida viis läbi külalisest tantsuõpetaja Andre Laine. Sammud, mida õpetaja ette näitas, olid võetud elust enesest ja kandsid nimetusi saia küpsetamine, kapitants, lapsetegemise tants ja nii edasi. Lusti ja hakkamist täis noored vihtusid ettenäidatud samme innuga.

Idee korraldada koolis esmakordselt tantsunädal käisid välja 11. klassi õpilased Kerli Toom, Kristin Randviir ja Marje Jõearu. Neiud loodavad sellest kujundada iga-aastase traditsiooni. «Meie koolis on rahvatants hinnas. Et seda veelgi rohkem propageerida ning noori liikuma panna, tutvustada neile erinevaid tantsuliike ja -ajalugu, tulime mõttele tantsunädal korraldada,» selgitas Jõearu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles