Lapsed saavad lumel lustida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
World Snow Day on FISi ehk rahvusvahelise suusaliidu korraldatav ülemaailmne lume päev.
World Snow Day on FISi ehk rahvusvahelise suusaliidu korraldatav ülemaailmne lume päev. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Pühapäeval MK-etapi ajal leiab Otepääl Tehvandil aset rahvusvahelise World Snow Day tähistamine. Ettevõtmine paneb lapsed samal päeval suuskadele ligi 600 erinevas kohas üle terve maailma.

43. Tartu Maratoni lasteürituste programmi kuuluva World Snow Day käigus saavad igas vanuses lapsed osaleda 300 meetri kuni 3 kolomeetri pikkustel distantsidel, mis sõidetakse legendaarsel Tartu Maratoni rajal, kus kuu hiljem stardivad tuhanded maratoonarid 43. Tartu maratonile.

Kohapeal on abiks suusabussid, kust saab suuski laenutada alates kella 10st. Saab mängida ka lumejalgpalli ja läbida World Snow Day slaalomiraja. Lisaks aitavad Suusahullud noortel suusasõpradel omandada suusatarkusi: pidurdamist, pööramist ja muud hädavajalikku.

«Otepää MK-etapi käigus toimuvad World Snow Day lasteüritused pakuvad toredat päeva lumel paljudele lastele. See on suurepärane võimalus tippsportlaste suusasõidu vaatamise kõrval ka ise suusad alla panna ning veeta elamusterohke tund. See on üritus, mida naudivad igas vanuses lapsed,» ütles Tartu Maratoni projektijuht Kunnar Karu.

World Snow Day on FISi ehk rahvusvahelise suusaliidu korraldatav ülemaailmne lume päev, mis mõeldud lastele kõiksugu lumega seotud spordialadega tegelemiseks. Tartu Maratoni rajal leiab FISi lumepäev aset teist korda, eelmine sai teoks 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles