Valgamaalt mullu uusi leiutisi ei tulnud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02: MATTI PÄTS :TALLINN, EESTI, 11JUL08. 
Eesti Patendiameti peadirektor Matti Päts.
as/Foto ARTUR SADOVSKI/POSTIMEES
TLNPM02: MATTI PÄTS :TALLINN, EESTI, 11JUL08. Eesti Patendiameti peadirektor Matti Päts. as/Foto ARTUR SADOVSKI/POSTIMEES Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Eesti patendiamet registreeris mullu 38 uut patenti, 77 kasulikku mudelit ja 59 tööstusdisainilahendust. Registrist kustutati 177 patenti, 101 kasulikku mudelit ja 117 tööstusdisainilahendust, selgub ameti statistikast.

Patendiameti infoosakonna teabetalituse juhataja Eve Tammaru tõdes Valgamaalasele, et leiutamise poole pealt ei olnud 2014. aasta Valgamaale just väga edukas, ehk siis ühtegi patenti ega kasuliku mudeli tunnistust ei saadud. "Küll aga kanti kaubamärgiregistrisse seitse Valgamaalt esitatud kaubamärki ja üks tööstusdisainilahendus," lisas ta.

Üle poole patentidest oli üleriigiliselt seotud inimeste igapäevaelu või keemia ja metallurgiaga. Kasulikest mudelite seas oli kõige enam neid, mis seotud inimeste igapäevaelu, transpordi ja tehnoloogiliste protsesside ning füüsikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles