Valgamaa sai 18 väljaõppinud tugiisikut

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt tunnustab tugiisikut Silvi Menšikova Valga linnast
Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt tunnustab tugiisikut Silvi Menšikova Valga linnast Foto: Marge Kannel / Sotsiaalministeerium

Johannes Mihkelsoni Keskus koostöös maakonna omavalitsustega arendas välja tugiisiku teenuse Valgamaal. Projektiga koolitati maakonna omavalitsustesse välja 18 tugiisikut. Teoks sai nii praktika konkreetsete peredega kui laiem teadmiste jagamine, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Tugiisikuteenuse sihtrühm on eelkõige toimetulekuraskustes inimesed, töötud, noored tööotsijad, erivajadustega inimesed, noored emad, sõltlased, lapsed ja toimetulekuraskustes perekonnad. Samuti probleemsed noored, kes on suunatud alaealiste komisjoni, aga ka paljud teised.

Käesolevas projektis on tugiisik inimene, kes toetab oma kliente sotsiaalsel toimetulekul ja elukorraldamisel, sealhulgas tööotsingul või edasise õppimisvõimaluse leidmisel.

Valga maavalitsuses toimunud lõpuseminaril andsid asjaosalised ülevaate praktika korraldusest ja tulemustest. Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt tunnustas koolituse läbinud tugiisikuid vastava tunnistusega.

MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskuse projektipartnerid olid Valga maavalitsus, Valga linnavalitsus, Helme, Karula, Sangaste, Tõlliste, Palupera, Hummuli, Õru ja Otepää vallad. Valga linnavalitsus on tugiisikuteenuse jätkumiseks juba lepingu sõlminud. Seega hakkavad Valga linna tugiisikud töötama kuue perega.

Projekti «Tugiisikuteenuse arendamine Valga maakonnas ja Valga linnas sotsiaalselt vähekaitstud inimestele ja riskirühmadele» rahastas Eesti-Šveitsi koostööprogrammi Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtasustus. Projekti juhtis Veronika Varep Johannes Mihkelsoni Keskusest.

Valgamaa tugiisikud

Triinu Jänes – Helme vald / Tõrva linn

Piibe Vällo – Sangaste vald

Erle Sarv – Karula vald

Kaja Maranik – Palupera vald

Anu Tamm – Tõlliste vald

Margo Meri – Otepää vald

Kaiu Otto – Õru vald

Teresa Sale – Valga linn / Tõlliste vald

Kersti Haas – Valga linn

Marje Laretei – Valga linn

Silvi Menšikova – Valga linn

Marika Ein – Valga linn / Otepää vald

Ingrid Järna – Valga linn

Riina Rääk – Valga linn

Dea Margus – Valgamaa

Maarja Mägi – Valgamaa

Mirle Reimaa – Valga linn

Kersti Kähär - Hummuli vald

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles