Selgusid valla tublimad ettevõtjad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Otepää Metall juhataja Kalev Merisalu
AS Otepää Metall juhataja Kalev Merisalu Foto: Monika Otrokova

Traditsiooni kohaselt valib Otepää vald igal aastal aasta ettevõtja. 2014. aasta ettevõtja tiitli pälvisid AS Otepää Metall ja Techne Töökoda AS, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Ettepanekuid vallavalitsusele ettevõtjate kandidaatide osas sai esitada eelmise aasta 24. novembrini. Laekunud ettepanekutest valis Otepää vallavalitsus välja kaks ettevõtjat, kellele andsid ettevõtlusauhinna üle vallavolikogu esimees Jaanus Raidal ja vallavanem Kalev Laul.

Ettevõtlusauhinna 2014 pälvisid sellel aastal AS Otepää Metall ja Techne Töökoda AS.

Otepää Metall asutati 9. juunil 1998 ning  tegevust alustati metalltoodete valmistamisega. Metalltoodete valmistamine on põhitegevuseks tänaseni. Põhilisteks toodanguartikliteks on kujunenud automaatse avamisega kallurkonteinerid ja erimahulised prügikonteinerid.

Lisaks toodab ettevõte farmide hooldusseadmeid, esikoppasid laaduritele, liivapuistureid, ka teeb firma muid allhanketöid. Toodang müüakse enamuses eksportturgudel: Rootsis, Soomes, Saksamaal, Leedus, Lätis ja muljalgi. Ettevõttel on umbes 3000 ruutmeetrit tootmispinda ning seal töötab umbes 25 töötajat.

Techne Töökoda AS asutati 1990. juunil, siis kandis ta nime AS Techne, toona oli seal seitse töötajat. Ettevõte tegeleb kütusemüügi, kaubanduse, logistika ja metallitöödega. Tegemist on ettevõttega, mis toodab ja müüb peamiselt kohalikule turule.

Ettevõtte missioon on olla toeks inimestele ja ettevõtetele, kes soovivad parandada enda elamis- ja töötamistingimusi Otepää regioonis. Visioonina nähakse aga jätkusuutlik olemist. Tänasel päeval töötab Techne Töökojas 22 töötajat.  Suvel olid ettevõttes oma esimest töökogemust saamas kooliõpilased.

Varem on Otepää valla ettevõtjatest tunnustuse pälvinud:

2010 – UPM-Kymmene Otepää, Pühajärve Spa&Puhkekodu, SA Tehvandi Spordikeskus.

2011 – OÜ Metspipar (Merle Lillepood), OÜ Otepää Seikluspark, AS Oteks.

2012 – GMP Clubhoteli Pühajärve restoran, AS Parmet.

2013 – OÜ Marvest, Kame Klubi OÜ, Otepää Lihatööstus Edgar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles