Jalakäijate tunnel on muutunud autode otseteeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi tunnel on mõeldud jalakäijatele, leidub juhte, kes märkidest väljagi ei tee ja tunnelit sõiduteena kasutavad.
Kuigi tunnel on mõeldud jalakäijatele, leidub juhte, kes märkidest väljagi ei tee ja tunnelit sõiduteena kasutavad. Foto: Arvo Meeks

Valgas Laia ja Raudtee tänava vahel oleva jalakäijate tunneli ees on küll autoliiklust keelavad märgid, kuid ikka leidub juhte, kes keeldu miskiks ei pea ja kaasinimesi häirivad.

Kolm aastat tagasi, kui tunnelis remont tehti, paigadati sinna paneelid ja valgustus ning selle ette tõkked autodele. Nüüdseks on olukord märkimisväärselt muutunud, valgustus lõhutud ja tõkised kadunud. Valgamaalase poole pöörduski linnakodanik, kes sealse olukorra pärast mures.

Valga linnavalitsuse linnahooldusameti teatel tõsteti tõkised ära, kui Raudtee tänaval käis teeremont ning ajutiselt lubati tunnelit ka autoteena kasutada. Nüüd keelavad läbisõitu märgid, kuid nendest hoolimata kasutab hulganisti juhte tunnelit otseteena Laia ning Raudtee tänavate vahel.

Linnahooldusameti juhataja Arno Uprus sõnas, et linnavalitsus on murest teadlik.

«Tõesti paha lugu, oleme probleemiga kursis. Tõkisposte on korduvalt lõhutud ja me ei kavatse neid edaspidi remontida. Raudtee projekteeritud ja paigaldatud lahendus on osutunud meie oludes ebaotstarbekaks ega ole piisav, et tõkestada autodega läbisõitu. Kavatseme sinna paigaldada betoontõkised.»

Ajaga on kursis ka politsei. Valga politseijaoskonna vanemkomissar Kaimar Karm sõnas, et probleem tekib enamasti siis, kui Võru tänava ülesõit suletud. «Juhid ei viitsi rongi möödumist oodata või siis ei raatsita Lõuna tänava kaudu ümber sõita ja nii otsustataksegi riskida. Loomulikult, kui politseiauto on ligiduses, keegi keelumärki eirama ei hakka.»

Politseist kinnitati, et rikkujatega on tegeletud ja tegeletakse ka edaspidi. Valgamaalasele teadaolevalt tabati viimati liikluseeskirjade rikkuja eelmise aasta viimase päeva õhtul kell 21.30. Märkide eiraja ei olnud kohalik ning vastutustundetu tegu päädis kopsaka rahatrahviga. «Võimaluse korral organiseerime sinna rohkem järelevalvet,» lisas Karm.

Tunnel on langenud ka vandaalide ohvriks. Sügisesel koolivaheajal katsusid kohalikud «rammumehed» jõudu valgustite kallal ning said neist ka jagu.

«Valgustuse probleemid lahendame selle aasta jooksul,» kinnitas Arno Uprus. «Nii tunnelisse kui lähiümbruse kõnniteedele on vaja elektrivõimsust juurde ning objekti on vaja pisut rekonstrueerida. Siiani saadi valgustite toide raudteelt. Uue tänavavalgustusprojektiga ühendatakse see aga linnavõrku ning koos sellega vahetame ka valgustid välja.»

Samas tõdes Uprus, et on masendav, kui linnakodanike heaks loodut niiviisi lõhutakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles