Politsei hoiatab kelmide eest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveniirraha
Suveniirraha Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Rakveres on viimastel nädalatel makstud kolmel korral 100eurose suveniirrahaga. Kannatanud avastasid pettuse  rahatähe hilisemal uurimisel.

Esimene teade avastatud suveniirraha kohta tuli möödunud aasta lõpul, kui Rakvere turul ostsid kaks meest kaks purki mett. Müüja ei kontrollinud esmalt 100eurost kupüüri ja märkas alles hiljem, et rahal on venekeelsed kirjad peal.

Samamoodi ei olnud taksojuhid tähelepanelikud, kui osutasid 1. ja 2. jaanuaril taksoteenust, mille eest neile maksti 100eurose rahatähega.

«Kõik kolm kannatanut märkasid alles hiljem, et kupüüri nii ühele kui teisele poolele oli venekeelses heledas kirjas kirjutatud, et tegemist on suveniirrahaga, mis pole kasutatav maksevahendina,» ütles Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla.

Ta lisas, et tegemist oli ilmselt koopiamasina alt läbi käinud suveniirrahaga, mille paljundamisega erilist vaeva ei nähtud. «Rahatähte vastu valgust vaadates on näha, et kirjad ja mustriservad ei kattu. Samuti on puudu seerianumber ning hologramm,» lisas Alla.

Politsei soovitab alati olla väga tähelepanelik raha käitlemisel, eriti kui tegemist on väga suurte kupüüridega. Kui raha kontrollimiseks vajalikke seadmeid pole, siis raha ehtsust saab eelkõige tuvastada katsudes ja jälgides turvaelemente. Võimalusel teatage valerahajuhtumist kohe politseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles