Poja tapmiskatse viis mitmeks aastaks vangi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus saatis teisipäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi üritas joomingu käigus tappa oma poega. Nagu täpsustas Valgamaalasele Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm, leidis kohtupidamine aset Valga kohtumajas.

Kohus tunnistas 52aastase Aivar Koltsovi süüdi teise inimese tapmise katses ja mõistis talle nelja-aastase vangistuse. Koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud kandmata karistusega peab süüdistatav kandma nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse. Karistuse kandmise algust arvestas kohus mullu 23. veebruarist, mil Koltsov võeti vahi alla. Menetluskulude katteks tuleb tal tasuda 1563 eurot.

Kohus leidis, et süüdistatav on toime pannud esimese astme kuriteo, ründe elu vastu, mis üksnes õnneliku juhuse tõttu ning süüdistatavast mittesõltuvatel asjaoludel jäi lõpule viimata. Vastutust kergendava asjaoluna arvestas kohus julgust helistada kohe pärast teo toimepanemist politseisse ja toimunust teada anda.

Sündmus leidis aset eelmise aasta 22. veebruaril Valgas, kui kaks meest tarvitasid alkoholi ning nende vahel tekkis tüli. Süüdistuse kohaselt lõi Koltsov oma 1984. aastal sündinud poega noaga. Tänu osutatud arstiabile jäi kannatanu ellu.

Mees peeti kahtlustatavana kinni 23. veebruaril ning võeti kohtu loal vahi alla. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga politsei.

Koltsov on varem kriminaalkorras karistatud ühel korral. 2013. aasta mais mõisteti talle mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis tingimisi vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles