Valga linnavalitsuses on tööl ettevõtlus- ja arenguspetsialist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sille Roomets
Sille Roomets Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti  Hele Heletähe info kohaselt töötab aasta algusest Valga linnavalitsuse arenguametisse loodud uuel ametikohal ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sille Roomets, kelle peamisteks tööülesanneteks on Valga linna ettevõtluskeskkonna mitmekülgse arengu strateegiline planeerimine ja täideviimise korraldamine ning avaliku, era- ja mittetulundusliku sektoriga koostöö korraldamine ning linna ettevõtluskeskkonna arendamise ja tööhõivega seotud küsimuste koordineerimine, koostöövõrgustike loomine ja nende töö korraldamine.

Sille Roomets on töötanud turismiettevõtlusega, sihtkoha arendamise, turundamise, tootearendusega ja võrgustikega alates 2000. aastast. Ta on lõpetanud turismi- ja hotellimajanduse eriala Tartu Ülikooli Pärnu Kolledžis ning läbinud Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Eesti Diplomaatide kooli ühise magistritaseme täiendprogrammi „ Business and society in Russia and Eastern Partnership countries".

Eelnevatest töökohtadest on Sillel kogemused sektori- ja piiriüleste koostöövõrgustike loomisel, äri- ning mittetulundusühingute juhtimisel, rahvusvahelistes projektides ja meeskondades osalemisel. Ta on varasemalt töötanud Sangaste lossis, Valgamaa Arenguagentuuris, Peipsi Koostöökeskuses ja Valga maavalitsuses. Tema viimase aja tegemistest tuleks kindlasti ära märkida sellised õnnestunud projektid nagu Sangaste Rukkiküla loomine ja arendamine ning Via Hanseatica marsruudi ja võrgustiku arendamine Eestis, Lätis ja Venemaal. Ta on alati orienteeritud tulemustele ning uutele ideede ja võimaluste ärakasutamisele.

Sille mõtestab lahti oma tegevusi uuel töökohal  alljärgnevalt: „Mida ma esimesena tahan ära teha?  Mul tuleb vist kõik korraga töösse panna- süsteemi loomine, suhted ja infovahetus ettevõtetega; koostöö arendamine ettevõtete, avaliku sektori ja teadusasutuste vahel; ettevõtluskeskkonna ja ettevõtlusega seotud infrastruktuuri arendamine; ettevõtetele suunatud meetmete väljatöötamine; arendusprojektid."

" Unistan armsast, kaunite kodude ja tänavatega ajaloolisest aga innovaatilisest Valga linnakesest, kasumlikest põnevate teenuste ja kohalike toodetega nutikatest ettevõtetest, sagedasest ja kiirest transpordiühendusest ning optimistlikest elanikest. Kõige rohkem tahan aga kaunist linnasüdamikku ja elavaid tänavaid koos paljude kohalikke tooteid ja teenuseid pakkuvate pereäridega ning leida rohkem viise Valgast läbivuravaid külastajaid siin kauem kinni hoida ja rohkem kulutama panna. Ehk on meil tulevikus oma loomemajanduskeskus, jalakäijate tänav ja mõni põnev atraktsioon ka lisaks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles