Valga linnapea uusaastatervitus

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Härk
Kalev Härk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kalev Härk: Soovin uueks aastaks kõigile värskeid mõtteid ja teie ümber palju toredaid inimesi, kes valmis neid ellu viima.

2014. aasta sulges järjekordse sündmusterohke peatüki Valga linna kuulsusrikkas ajaloos. Lõpetasime katsumusterohke vee- ja kanalisatsioonisüsteemi vahetuse, mis raius suured lõhed mitte ainult meie tänavatesse, vaid pani mitmeks aastaks proovile kogu meie linnarahva ja ettevõtete kannatuse. Suur tänu teile, head inimesed, kannatlikkuse ja mõistmise eest!

Valga linnal on väärikas ajalugu ja erakordne tähendus Eesti-Läti piirilinnana. Sel aastal tuletasime nii Eestis kui Lätis meelde mõlema rahva ärkamisele ja iseseisvuse saavutamisele kaasaaitajat  Janis Cimzet. Kahesaja aasta möödumist tema sünnist  tähistasid Liivimaa laulupeol tuhanded lauljad mõlemast riigist. Võõrustasime Võidupüha paraadi, mis toimus korraga kahes riigis, kahe riigi presidentide osavõtul ja pretsedenditult rahvusvahelisema osalusega, kui kunagi varem. Kirsiks tordil oli Kaitseliidu Valgamaa maleva staabihoone ja tagalakeskuse põhjaliku renoveerimine. Seda et oleme euroopalik väärika ajaloo ja moodsa elustiiliga linn, tõestab tänapäevase 3D tehnoloogia digikino avamine  ja Valga kool valimine Eesti digipöörde suunanäitajaks.

Inimesed kelledest paljud olid Valgas üle väga pika aja või esmakordselt, kinnitasid mulle, et näevad meie linna erilisena ja tulevikku võimalusterohkena. Ka meil endil tuleb loobuda oma linna suunas visatud hooletutest sõnadest ja tagasihoidlikkusest. Sellest, kui siiras on meie usk oma linna arengusse, sõltub, kas siia luuakse uusi töökohti, tullakse külastajatena või elama. Viimase aastaga on Valga kesklinnas avatud viis väikepoodi, Soome õmblustööstus M.A.S.I. suurendas siinseid tootmismahtusid, Valga Depoo sai uue võimeka omaniku, lihatööstus Atria tugevalt jalad alla ja jõudis kasumisse ning mööblitööstus Gomab investeerib tootmise arendusse. Need on ainult mõned näited meie ettevõtluse arengutest. Ka meie saame kaasa aidata Valga ettevõtluse arengule, ostes ja reklaamides Valgas toodetut, külastades enne suurde linna ostureisile suundumist meie väikepoode (uskuge, te üllatute!) või lihtsalt tehke üks mõnus iganädalane pereõhtusöök meie kohvikutes ja restoranides.

2014. aasta oli Valga aasta ja siit edasi saab meie ühisel jõul minna ainult paremini. Lisaks kogu linna hõlmavale tänavavalgustuse uuendamisele, alustame ajaloolise linnatuumiku taaselustamisega. Rahvusvahelise arhitektuurikonkursi tulemusel valmib kava, kuidas Valga-Valka kaksiklinna  kese muuta paari-kolme aastaga Euroopa Liidu tõukefondide abiga tänapäevaseks ettevõtlus-, külastus- ja elupiirkonnaks. Uuel aastal jätkame tondilosside lammutamist, millele loodame tuge ka riigilt. Käimasolevad läbirääkimised annavad lootust, et ka uuel aastal lisanduvad Valka kümned uued töökohad.

Uuelgi aastal üllatab Valga teid kindlasti uute sündmuste ja tegudega. Soovin uueks aastaks kõigile värskeid mõtteid ja teie ümber palju toredaid inimesi, kes valmis neid ellu viima.

Head uut aastat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles