Hundid terved ja lambad söödud?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel hooajal jäävad Valgamaal hundid seakatku tõttu ilmselt küttimata, kuigi jahimeeste hinnangul on nende arvukus liiga kõrge.
Sel hooajal jäävad Valgamaal hundid seakatku tõttu ilmselt küttimata, kuigi jahimeeste hinnangul on nende arvukus liiga kõrge. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa on üks maakondadest, kus hundijaht sigade katku tõttu keelatud. Lambakasvatajatele teeb võsavillemite arvukus aga samas tõsist muret.

«Praegune olukord on 1990. aastatel läbikäidud etapp, kui oli kuus lumevaest talve ja hallivatimehi palju. Eelmisel aastal lund ei olnud, sel aastal ka ilmselt eriti ei tule, pealegi ei tohi hunte jahtida. Asi on natuke hapu,» on Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe arvamus hundijahikeelust.

«Seda võib juba võrrelda Yellowstone’i sündroomiga: seal pandi karujaht 20 aastaks kinni, karud seepeale arvasid, et võivad inimesi ka süüa. Huntidega on sama lugu: küttimissurve on nii väike, et nad lähevad nii julgeks, et tulevad küla vahele, murravad isegi koeri,» rääkis Lillemäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles